CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a primit o delegație a FMI

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a primit astăzi, 5 octombrie a.c., o delegație a Fondului Monetar Internațional.

Șefa misiunii FMI pentru Republica Moldova, doamna Ivanna Vladkova Hollar, a menționat că reprezentanții fondului se află în țara noastră pentru a discuta o serie de politici care ar urma să fie parte a unui Acord FMI-Republica Moldova.

Președintele Republicii Moldova și delegația FMI au făcut un schimb de opinii pe marginea acțiunilor ce urmează a fi întreprinse pentru reformarea sistemului financiar-bancar al Republicii Moldova, care să aibă drept scop restabilirea încrederii partenerilor externi de dezvoltare.

În opinia doamnei Ivanna Vladkova Hollar, economia Republicii Moldova s-a confruntat cu două șocuri: unul extern, generat de embargoul impus de Federația Rusă și altul intern, generat de dispariția miliardului, care au dus la crearea situației actuale.

Președintele Timofti a declarat că susține numirea unui guvernator european pentru Banca Națională, conform experienței altor state, menționând că acest pas va contribui la creșterea transparenței și va spori încrederea în sectorul bancar din țara noastră.

În cadrul întrevederii a mai fost făcut un schimb de opinii pe marginea situației social-politice din Republica Moldova.