CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Șefa statului a felicitat primul contingent de pacificatori moldoveni care va fi detașat în Liban: „Trebuie să participăm la menținerea păcii internaționale”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a felicitat astăzi pe cei 32 de militari ai Forțelor Armate care vor fi detașați în misiunea UNIFIL - Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban. Este pentru prima oară când militarii noștri merg într-o misiune ONU în calitate de pacificatori și nu ca observatori militari.

Șefa statului, de Ziua națională a lecturii: „Vreau să creștem în țara noastră noi generații de lideri - inteligenți, creativi, liberi în gândire!”

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj video de ziua poetului Grigore Vieru, atunci când marcăm și Ziua națională a lecturii, prin care anunță lansarea Campaniei națională de promovare a lecturii „Cartea Deschisă”. Campania este susținută de către Președinția Republicii Moldova, Ministerul Educației, Ministerul Culturii, Muzeul Național al Literaturii Române precum și de uniunile de creație.

Președinta Maia Sandu: „Siguranța cetățenilor și securitatea țării este preocuparea noastră principală”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit în cadrul unui briefing despre planurile Federației Ruse de destabilizare a Republicii Moldova și cum acționează instituțiile statului în vederea asigurării securității țării. Șefa statului a spus că au fost recepționate documente de la partenerii noștri ucraineni, care presupun organizarea mai multor activități subversive.