CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Șefa statului, la Convenția Moldo-Americană din Chicago: „Am fost impresionată de dorința cu care oamenii noștri caută modalități de implicare acasă”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat în timpul vizitei sale la Chicago la Convenția Moldo-Americană, care în acest an poartă sloganul „Mândri să fim din Moldova”. Șefa statului a menționat că cetățenii noștri știu să ne facă mândri, indiferent dacă locuiesc acasă sau în străinătate, pentru că sunt harnici, curajoși și le pasă de țara lor.

Președinta Maia Sandu a discutat la Ottawa despre securitatea regională, provocările cu care se confruntă Republica Moldova și agenda de reforme

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află într-o vizită oficială în Canada. La Ottawa, șefa statului a avut o serie de întrevederi cu înalți oficiali. Președinta s-a văzut cu Guvernatoarea Generală a Canadei, E. S. Mary May Simon, cu care a discutat despre mediul de securitate din regiune și cum este afectată țara noastră de consecințele războiului Rusiei contra Ucrainei, despre măsurile de ajutorare a refugiaților întreprinse de Guvernul de la Chișinău și cum poate Canada să ne susțină aceste eforturi în continuare.