CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

În preajma Crăciunului, mai multe cete de colindători și urători au vizitat Președinția

În săptămână dinaintea Crăciunului, mai multe cete de colindători și urători au trecut pragul Președinției. Copii și maturi, îmbrăcați în costume tradiționale, au venit să ne vestească Nașterea Domnului și să ne ureze un an nou îmbelșugat.

Președinta Maia Sandu și angajații instituției i-au admirat pe elevii de la liceele „Lucian Blaga”, „Mircea Eliade” și „Columna” din capitală, dar și ansamblurile folclorice de la liceele „Spiru Haret”, „Gheorghe Asachi” și „Nicolae Sulac”. De asemenea, au fost salutați cu drag membrii Ansamblului vocal „Mocănașii”, cu colinde incluse în patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO și care au venit să ne ureze tocmai de la Slobozia Mare, Cahul. „Am apreciat și prestația unui grup de copii, reprezentanți ai comunităților etnice, care ne-au adus obiceiuri de Crăciun ale etniilor ce locuiesc în Moldova. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au bucurat cu talentul lor, transmit recunoștința noastră dascălilor care au grijă să păstreze și să le cultive tradițiile, și le doresc tuturor sănătate, pace și prosperitate”, a spus șefa statului.

Pomul de Crăciun de la Președinție rămâne deschis vizitatorilor. Veniți, împreună cu cei dragi, să faceți o fotografie la bradul prezidențial până la 15 ianuarie, între ora 17.00-19.00 în zilele lucrătoare și între 12.00-15.00, sâmbătă și duminică.