Cooperarea moldo-germană, discutată de șefa statului cu Ambasadoarea Germaniei, Margret Maria Uebber

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu ES Margret Maria Uebber, Ambasadoarea Republicii Federale Germania.

În debutul întrevederii, șefa statului a felicitat-o pe diplomata germană cu prilejul Zilei Unității Germane, marcată ieri, 3 octombrie. Președinta Maia Sandu a menționat că Germania este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai țării noastre și unul dintre cei mai mari investitori în economia moldovenească. La fel, șefa statului a mulțumit pentru proiectele de infrastructură regională, realizate de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în localitățile din toată țara și care contribuie la bunăstarea cetățenilor noștri.

Interlocutoarele au vorbit și despre situația curentă din Moldova, în contextul războiului din Ucraina. Președinta Maia Sandu a spus că problema cea mai mare, azi, ține de criza energetică și impactul acesteia asupra economiei și a cetățenilor. În context, șefa statului și-a exprimat speranța că Platforma de sprijin pentru Moldova, creată de Germania împreună cu Franța și România, va contribui la sporirea rezilienței țării noastre în această perioadă dificilă.