CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Interne

În calitate de președinte al Consiliului Suprem de Securitate, Igor Dodon a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu în cadrul căreia s-a discutat despre situația infracțională, inclusiv crimele grave, precum și statistica cu privire la numărul de accidente rutiere, pentru perioada 2019-2020.

Igor Dodon a solicitat să fie acordată o atenție deosebită investigării cazurilor de rezonanță, în special celor grave, cu informarea permanentă a opiniei publice și a conducerii de vîrf a țării. Șeful statului a menționat că persoanele vinovate trebuie să fie trase la răspundere conform legislației în vigoare și să răspundă pentru faptele comise.

În mod separat părțile au abordat situația de pe drumurile naționale în ceea ce ține de accidentele rutiere. Președintele țării a subliniat că deși se atestă o îmbunătățire a indicilor comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, totuși situația rămîne a fi alarmantă.

De asemenea, Igor Dodon a specificat că combaterea fenomenului infracțional este una din prioritățile actualei guvernări, astfel s-a decis ca la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate aceste subiecte să fie incluse în ordinea de zi pentru a fi dezbătute.