Igor Dodon l-a numit pe Victor Gaiciuc în funcția de consilier al Președintelui RM, secretar al CSS

Astăzi, Igor Dodon l-a numit pe domnul general de brigadă în rezervă, Victor Gaiciuc, în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Șeful statului consideră că Victor Gaiciuc are o experiență temeinică în organele securității statului, a deținut funcții de conducere, manifestînd profesionalism inclusiv în calitate de ministru al apărării. Igor Dodon a menționat că domnul Gaiciuc se remarcă și prin bogata sa activitate diplomatică, ca Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Belgiei și ca Reprezentant al Republicii Moldova la NATO.

Prin desemnarea domnului Victor Gaiciuc în funcție, Igor Dodon și-a exprimat deplina încredere în capacitatea domnului Gaiciuc de a garanta eficiența în activitatea Consiliului și de a contribui la întărirea sectorului apărării și securității naționale.

În altă ordine de idei, Președintele țării a menționat că pentru săptămîna curentă s-a stabilit organizarea ședinței Consiliului Suprem de Securitate cu subiecte de importanță majoră pentru societate.