CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesajul de felicitare transmis de președintele Nicolae Timofti președintelui Republicii Austria, Heinz Fischer

EXCELENȚĂ,

Îmi face o deosebită plăcere să Vă adresez, cu prilejul Zilei Naționale a Austriei, în numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, sincere şi cordiale felicitări, împreună cu urări de pace și prosperitate continuă pentru poporul austriac.

Cu această frumoasă ocazie, reafirm disponibilitatea Republicii Moldova de a consolida relațiile de prietenie dintre statele noastre și exprim interesul constant al țării mele pentru aprofundarea raporturilor în cele mai diverse domenii.

În prezent, Republica Moldova este angajată plenar într-un amplu proces de reforme, menite să o apropie şi mai mult de Uniunea Europeană. Succesul acestor transformări depinde nu doar de efortul mobilizator al întregului popor, dar, în mare parte, şi de înțelegerea şi sprijinul partenerilor externi.

Totodată, țin să menționez că apreciem înalt caracterul dinamic al parteneriatului strategic comun, precum și contribuția semnificativă și susținerea Republicii Austria în dezvoltarea dialogului dintre Republica Moldova și structurile europene.

Am ferma convingere că vizita Dumneavoastră în Republica Moldova, preconizată pentru luna noiembrie curent, va oferi premise pentru intensificarea cooperării moldo-austriece şi va deschide o filă nouă în istoria contactelor bilaterale.

În așteptarea apropiatei întîlniri, Vă rog să acceptați, Excelență, asigurarea distinsei mele considerații.