M E S A J cu ocazia Festivalului Internațional de Muzică MĂRȚIȘOR – 2019

DRAGI PRIETENI, 

Se știe că nimeni și nimic nu oprește primăvara. Odată apărută în calendar, ea este peste tot – în rămășițele de zăpadă și în vântul schimbător, în primele flori și tril de păsări, pe fețele zâmbitoare și, cel mai important, ea este în inima fiecăruia dintre noi. După o iarnă cum nu am mai avut de ceva vreme, viața, așa cum este firesc, caută să răzbată spre lumină și căldură.

În acest context înnoitor, când trăim momentul magic al începutului, Vă felicit cordial cu prilejul sosirii primăverii care, tradițional, vine în Republica Moldova împreună cu faimosul eveniment cultural – Festivalul Internațional de Muzică MĂRȚIȘOR. Timp de zece zile scenele moldovenești vor găzdui, alături de iluștri oameni de artă de la noi, oaspeți din toate colțurile lumii, Armenia, Austria, Bosnia și Herțegovina, China, Federația Rusă, Germania, Italia, România, Spania, Statele Unite ale Americii, Ucraina și care, uniți sub semnul mărțișorului, își demonstrează măiestria și virtuozitatea, aducând melodie și ritm, zâmbet și voie bună. Valoarea acestor întâlniri frumoase, dominate de muzică de calitate și artiști talentați, imprimă întregii țări culoare și parfum, trezește emoții uitate, stabilește legături profesionale și leagă prietenii.

Fie ca sărbătorile din această primăvară să aducă tuturor bucuria primenirii în natură şi în suflet, să trăim multe clipe de fericire alături de oamenii dragi, să credem în bine şi să perpetuăm tradițiile și obiceiurile spre dăinuirea neamului nostru moldovenesc.