CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului întreprinde o vizită de lucru în orașul Bălți și raionul Fălești

Președintele Republicii Moldova întreprinde o vizită de lucru în orașul Bălți și raionul Fălești, în cadrul căreia se va familiariza cu activitatea agenților economici din regiune, va verifica mai multe tronsoane de drum aflate în construcție, se va întâlni cu reprezentanții autorităților locale ș.a.

Inițial, Igor Dodon a avut o întrevedere cu conducătorii întreprinderilor mari și mijlocii din municipiul Bălți, cu care a avut un dialog deschis despre problemele cu care se confruntă, în special în condițiile pandemiei de coronavirus și a secetei din acest an.

Șeful statului a menționat că în această perioadă Guvernul a venit cu o serie de măsuri pentru susținerea mediului de afaceri. „Pentru agenții economici a fost anunțat un moratoriu asupra verificărilor, au fost restituite parțial sau în totalitate impozitele achitate pentru salarii, statul acoperă dobânda la creditele accesate pentru achitarea salariilor sau mijloacele circulante etc.”, a specificat Președintele țării.

Igor Dodon a remarcat că conducerea țării va continua să acorde sprijinul posibil, or scopul acesteia este de a crea cele mai bune condiții de activitate pentru mediul de afaceri, astfel încât Moldova să devină țara în care să vrem să muncim și să trăim cu toții.