CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Şeful statului a vizitat raionul Leova

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Nicolae Prițcan, președintele raionului Leova și cu vicepreședinții au discutat mai multe chestiuni legate de dezvoltarea regiunii. Autoritățile locale solicită asistență în realizarea proiectelor de îmbunătățire a infrastructurii rutiere, sociale și, în mod special, a celor de aprovizionare cu apă potabilă. De asemenea, s-a vorbit despre agricultură, locurile de muncă ș.a.

Subiecte similare au fost abordate și în cadrul discuțiilor şefului statului cu un grup numeros de primari ai orașelor și satelor din raionul Leova. Oamenii sunt îngrijorați, în special, de problemele social-economice. Igor Dodon i-a asigurat că autoritățile centrale vor acorda susținerea necesară în rezolvarea acestor probleme.

În continuare, şeful statului a mers la spitalul raional, pentru a se familiariza cu condițiile de activitate a instituției în contextul acțiunilor întreprinse de guvernare pentru modernizarea sistemului. De asemenea, Igor Dodon a înmânat unui grup de lucrători medicali Diploma de Onoare a Președintelui, în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în domeniul protecției sănătății publice și în combaterea răspândirii virusului.

Preşedintele ţării a adresat mulțumiri personalului medical pentru profesionalism și dăruirea de care dau dovadă în activitatea de zi cu zi. Şeful statului a dat asigurări că în pofida la toate problemele existente, sectorul medical va fi susţinut în continuate nu doar prin majorarea salariilor, dar și prin dotarea instituțiilor medicale.

Spitalul raional Leova are o capacitate de 131 paturi. Aici activează 184 de angajați. Pe parcursul anului 2020 în instituția respectivă s-au tratat 60 de pacienți infectați cu coronavirus.