Șeful statului a vizitat Asociația Obștească „Speranță și Sănătate" din Chișinău

Președintele Republicii Moldova a vizitat Asociația Obștească „Speranță și Sănătate" din municipiul Chișinău care sprijină persoanele cu dizabilități intelectuale și familiile acestora.

Șeful statului s-a familiarizat cu situația actuală a organizației care a fost fondată în anul 2001, dar și cu problemele cu care se confruntă, în special, în perioada pandemiei.

Asociația respectivă acordă servicii sociale persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi tulburări psihice, persoanelor vulnerabile, precum şi suport moral şi psihologic familiilor acestora. Beneficiari sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 60 de ani.

Persoanele care beneficiază de sprijinul asociației, sunt instruite în arta gătitului, se ocupă cu confecționarea săpunului, lucrărilor din ceramică, lemn, hârtie, lut, stofă, iar ulterior sunt expuse spre vânzare.

Igor Dodon a mulțumit personalului organizației pentru dăruirea și sacrificiul depus zilnic întru ajutorarea și susţinerea persoanelor cu dizabilități intelectuale şi a persoanelor defavorizate. Șeful statului i-a asigurat de susținere și sprijn plenar în soluționarea problemelor cu care se confruntă.