CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șefa statului a discutat astăzi cu Janez Lenarčič, Comisarul european pentru gestionarea crizelor și ajutoare umanitare

Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Comisarul UE pentru gestionarea crizelor și ajutoare umanitare, Janez Lenarčič, aflat la Chișinău. 

„Astăzi dimineață am primit o veste bună de la Janez Lenarčič, Comisarul european pentru gestionarea crizelor și ajutoare umanitare - Republica Moldova este invitată să devină membră cu drepturi depline în Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Astfel, salvatorii noștri vor putea ajuta la protejarea vieților omenești, alături de pompierii și salvatorii europeni, în situațiile de criză și de urgență de pe întregul continent. Același sprijin îl vom primi și noi din partea țărilor membre UE”, a menționat șefa statului.

Tot azi, Comisarul Lenarčič a anunțat că Uniunea Europeană ne donează 36 de generatoare de energie electrică pentru 30 de spitale din toată țara și că oferă o asistență de 10 milioane de euro pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina și a familiilor sau comunităților de la noi care îi găzduiesc. „Împreună cu partenerii noștri europeni Moldova devine mai puternică și mai rezistentă”, a conchis Președinta Maia Sandu.