CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele țării a vizitat Gimnaziul „Viorel Cantemir” din satul Sofia, raionul Drochia

În cadrul vizitei în raionul Drochia, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a mers la Gimnaziul „Viorel Cantemir” din satul Sofia, unde s-a familiarizat cu condițiile de activitate a instituției, cu problemele existente și a discutat cu colectivul de pedagogi.

Această instituție de învățământ este cel mai mare gimnaziu din raion. În prezent, aici activează 68 de persoane și își fac studiile peste 320 de elevi. În condițiile de pandemie de coronavirus, instituția a organizat procesul de învățământ în două schimburi.

Cea mai mare problemă a gimnaziului este acoperișul șubred al galeriei care unește blocul central cu cantina și care, din cauza ploilor, riscă să se prăbușească. Pentru reparația acestuia consiliul raional Drochia a alocat aproape un milion de lei, dar acești bani nu acoperă toate cheltuielile necesare. Șeful statului a dat asigurări că va fi acordat sprijin în soluționarea acestei probleme.

Președintele țării a mulțumit pedagogilor pentru munca depusă în educarea tinerei generații, mai ales în condițiile de pandemie cu COVID-19 și i-a informat despre inițiativa pe care o va lansa în anul viitor cu privire la dublarea salariilor tuturor angajaților din sistemul educațional din țara noastră.