Președintele țării a vizitat copiii care au beneficiat de implanturi Cohlear

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat primii 10 copii, care au beneficiat de implantul Cohlear finanțat din bugetul de stat, la Spitalul clinic Republican pentru copii „Emilian Coțaga”.

Șeful statului s-a bucurat enorm să vadă copiii care, grație operațiilor efectuate anterior, pot astăzi vorbi și chiar recita poezii!

Așa cum a fost preconizat, în acest an, vor beneficia de implant cohlear 20 de copii cu hipoacuzie sever-profundă din Republica Moldova pentru care au fost alocate din fondurile CNAM - 7 800 000 lei.

Operațiile au fost realizate de renumitul profesor ceh Jiří Skřivan fiind asistat de Alexandru Didencu, medic otorinolaringolog din țara noastră.

Medicii au dat asigurări că intervențiile au decurs cu succes iar copiii își vor recăpăta auzul, ceea ce îi va ajuta să învețe, sa vorbească, iar mai târziu, să se integreze în societate.

Medicii au menționat că luna aceasta vor începe pregătirile pentru următoarele 10 intervenții de implant Cohlear.

Menționăm că anterior, 19 copii cu hipoacuzie sever-profundă din țară au obținut șansa să audă și să vorbească datorită unor intervenții de implant Cohlear, realizate grație sprijinului financiar oferit de fundația de binefacere „Din Suflet” a Primei Doamne.