CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a ținut un discurs în cursul dezbaterilor generale în cadrul Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a ținut un discurs în regim online în cursul dezbaterilor generale în cadrul celei de-a 75-a Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Șeful statului a abordat principalele aspecte ale politicii interne și externe a Republicii Moldova, perspectivele de dezvoltare economică și reintegrare teritorială.

În acest context, Igor Dodon a subliniat că autoritățile țării noastre vor depune toate eforturile pentru a se asigura că primul proiect al parametrilor și principiilor de bază a modelului final al soluționării diferendului transnistrean să fie prezentat în prima jumătate a anului 2021 tuturor participanților formatului „5+2” și părților interesate de identificarea unui numitor comun în soluționarea conflictului.

În mod separat, Președintele Moldovei a menționat măsurile întreprinse de autoritățile din țara noastră în carul acțiunilor de combatere a pandemiei de coronavirus, din cauza căreia Adunarea Generală din acest an se desfășoară în formatul respectiv. Igor Dodon a subliniat faptul că lupta împotriva pandemiei necesită acțiuni coordonate și transparente ale tuturor țărilor, iar Moldova pledează pentru accesul universal la vaccinuri după ce acestea vor fi autorizate pe plan internațional.

Textul integral al discursului Președintelui Republicii Moldova poate fi accesat pe următorul link:

http://presedinte.md/rom/discursuri/discurs-sustinut-de-dl-igor-dodon-presedintele-republicii-moldova-in-cadrul-dezbaterilor-generale-la-cea-de-a-75-a-adunare-generala-a-organizatiei-natiunilor-unite?fbclid=IwAR2PPRMmQiVRClKaDdEgoarD1i8rsXhAuIwEH3uYEZ5M24F-WledVz6cGrg