CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul Oleg Vasnețov

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Federației Ruse în țara noastră, domnul Oleg Vasnețov.

Oficialii au avut o discuție constructivă privitoare la agenda amplă a relațiilor bilaterale, în cadrul căreia părțile au constatat dinamica ascendentă, precum și perspectivele de dezvoltare ale legăturilor moldo-ruse.

Interlocutorii au atras o atenție deosebită ședinței Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse pentru Cooperare Comercial-Economică, preconizată pentru luna septembrie curent.

În context, șeful statului a exprimat recunoștință pentru răspunsul operativ, oferit la rugămintea noastră de a mări lista agenților economici din Moldova pentru a putea exporta în Federația Rusă mărfuri din sectorul agroindustrial.

Totodată, Președintele țării a remarcat importanța celui de-al doilea Forum Economic Moldo-Rus, care va avea loc la Chișinău, în perioada 19-20 septembrie și care va deveni o platformă comodă de discuții pentru cercurile de afaceri și autoritățile regionale ale Moldovei și Rusiei.

De asemenea, Igor Dodon a salutat actualizarea contactelor dintre țările noastre la nivelul ministerelor afacerilor externe. În acest sens, șeful statului a remarcat că în luna septembrie, este preconizată o vizită de lucru a domnului Nicolae Popescu, șeful instituției diplomatice din Republica Moldova, la Moscova.

În cadrul întrevederii, ambasadorul rus i-a înmînat Președintelui Republicii Moldova invitația oficială din partea Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, de a participa la acțiunile festive care vor avea loc la Moscova, la 9 mai 2020, cu prilejul marcării celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

În această ordine de idei, Igor Dodon a discutat cu domnul Vasnețov programul vast de acțiuni dedicate marcării celor 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism și, în special, evenimentele comemorative de la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni” și din Chișinău, organizate pe data de 24 august. ”În cadrul acestor evenimente se preconizează participarea Ministrului apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu și a vicepreședintelui Consiliului Federației, Galina Karelova, care vor vizita țara noastră la invitația Președintelui RM”, a specificat șeful statului.