Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Irina Vlah

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu başcanul Găgăuziei, Irina Vlah. În cadrul discuţiei, interlocutorii au analizat situația socială și politică din UTA - Găgăuzia.

Totodată, părțile au discutat detalii despre vizita Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyıp Erdoğan, în țara noastră, în perioada 17-18 octombrie.

”Potrivit agendei, în cea de-a doua zi a aflării sale în Moldova, oaspetele turc și soția sa vor vizita Găgăuzia. La Comrat și în alte localități ale regiunii, va avea loc inaugurarea a șase obiecte sociale importante, construite prin contribuția partenerilor turci. Este vorba despre o grădiniță, un spital, o școală de creație pentru elevi, un centru de cultură, un azil de bătrîni și un parc de recreere”, a declarat șeful statului.

Amintim că, Agenţia guvernamentală turcă pentru Cooperare și coordonare (TIKA) a răspuns la solicitarea Președintelui Republicii Moldova și, în prezent, finalizează reconstrucția clădirii Preşedinţiei, grav afectate în rezultatul tentativei de lovitură de stat din 7 aprilie, 2009.