CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Moldovei a participat la ceremonia de inaugurare a bașcanului Găgăuziei

Împreună cu Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, Președintele Parlamentului RM, Zinaida Greceanîi, deputați și membri ai Guvernului, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir, delegația Consiliului Federației și a Dumei de Stat a Rusiei și reprezentanții corpului diplomatic, șeful statului a participat la ceremonia de inaugurare a Irinei Vlah în funcția de bașcan al Autonomiei Găgăuze pentru cel de-al doilea termen.

Igor Dodon a felicitat-o pe Dna Irina Vlah cu ocazia acestui eveniment deosebit, urîndu-i răbdare, înțelepciune și noi realizări în această funcţie de răspundere. Șeful statului a asigurat conducătorul autonomiei și pe toți cei prezenți, că Administrația Preşedintelui va acorda și în continuare regiunii toată susținerea necesară, spre binele cetățenilor.

Președintele țării și-a exprimat convingerea că faptele bune vor continua, iar locuitorii din regiune vor trăi mai bine. Șeful statului a menționat că această regiune a obținut o nouă șansă de a face viața oamenilor mai prosperă, la fel cum Republica Moldova a obținut o nouă șansă de dezvoltare, datorită consensului stabilit pentru prima dată în istoria țării între forțele politice.

Totodată Igor Dodon a remarcat că la 30 iunie, cetățenii din regiune au făcut o alegere corectă, deoarece pe parcursul celor patru ani de mandat, Dna Vlah s-a manifestat ca un manager profesionist, iar rezultatele înalte pe care autonomia le-a obținut în toate domeniile constituie cea mai bună dovadă în acest sens.

”Găgăuzia are viitor împreună cu Republica Moldova!”, a concluzionat Președintele țării.

Menționăm că în primii patru ani de activitate a Irinei Vlah, veniturile în bugetul UTA Găgăuzia au crescut de 1,6 ori, depășind suma de 826 de milioane de lei. Volumul veniturilor proprii a crescut de 1,9 ori și a depășit suma de 409 milioane de lei. În regiune au fost implementate zeci de proiecte sociale și de infrastructură. De asemenea, conducerea Găgăuziei a stabilit o colaborare eficientă cu partenerii externi ai Republicii Moldova: Federația Rusă, statele UE, Turcia, Azerbaidjan și altele.