CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a verificat procesul de restaurare a monumentului eroilor din satul Troițcoe

În încheierea vizitei întreprinse în raionul Cimișlia, Președintele Republicii Moldova s-a familiarizat cu modul în care decurg lucrările de restaurare a monumentului eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei din satul Troițcoe.

Monumentul a fost construit în anul 1975, în memoria celor 100 de locuitori ai satului care au plecat la război și au căzut în lupte. În cei 44 de ani, monumentul a început să se ruineze și acum este în proces de restaurare, la inițiativa mea.

Șeful statului și-a exprimat convingerea că lucrările de renovare vor fi finalizate în cel mai scurt timp și a dat asigurări că va participa la inaugurarea monumentului renovat, care va avea loc în anul viitor. Totodată, Igor Dodon i-a felicitat pe locuitorii satului cu aniversarea a 75-a de la eliberarea Moldovei de ocupația fascistă.

"Consider că trebuie să depunem eforturi în vederea restaurării tuturor monumentelor din timpul războiului, pentru a păstra memoria despre evenimentele de atunci și pentru a nu admite repetarea lor în viitor", a remarcat Președintele țării.